Uleiul de Avocado hidratează pielea, înlătură eczemele, hrănește epiderma

Uleiul de avocado este un produs natural cu efecte extrem de benefice asupra pielii si parului, fiind unul dintre cei mai buni emolienti. Efectul sau hidratant depaseste multe dintre produsele cosmetice de pe piata, care sunt in plus obtinute prin prelucrari chimice complexe si atrag pe termen lung chiar deshidratarea. Acest ulei de avocado din plafar este astfel o solutie naturala, prietenoasa cu pielea si mult mai ieftina fata de produsele cosmetice.

Uleiul de avocado este obtinut direct din fructul de avocado, cu denumirea botanica de Persea americana. Fiind obtinut direct din fruct, acesta necesita o procesare mult mai mica, fiind unul dintre cele mai pure uleiuri.

Uleiul de avocado de calitate superioara are culoarea verde si mirosul specific fructului, fara a fi insa la fel de intens. Un ulei de avocado presat la rece are cea mai buna calitate. Atunci cand acesta este obtinut si din fructe crescute bio, rezultatele obtinute sunt optime. Uleiul se obtine prin presarea fructelor, fara a se interveni folosind caldura sau alte procedee care ar putea interfera cu nutrientii naturali.

Loading...

Standardele de calitate impun ca uleiul sa fie extras mecanic la temperaturi mai mici de 50 de grade, fara a se folosi solventi in afara apei si unei serii reduse de enzime. Procesul este astfel unul simplu si in acelasi timp complex, acesta influentand categoric calitatea produsului si demonstrand puritatea acestuia in fata altor produse.

Proprietatile uleiului de avocado

cest ulei de avocado are o compozitie asemanatoare cu cea a uleiului de masline, depasind insa valorile de elemente nutritive. In compozitia unui ulei de avocado exista 76% de acizi grasi mononesaturati, 12 % de acizi polinesaturati si 12% de acizi saturati. Acizii grasi mononesaturati mai sunt cunoscuti si sub numele de Omega 9, in timp ce acizii polinesaturati sunt cunoscuti sub numele de Omega 6 si Omega 3.

In acelasi timp, unul dintre avantajele oferite de uleiul de avocado este aportul de carotenoide si vitamina E. Dintre carotenoide, luteina are cel mai mare procent, aceasta fiind renumita pentru beneficiile asupra sanatatii ochilor. Avand un aport foarte mare de acizi grasi, carotenoide si vitamina E, uleiul de avocado este recomandat si pentru integrarea in dieta. Acesta are chiar mai multe proprietati benefice organismului decat uleiul de masline, putand fi considerat drept cel mai sanatos ulei.

Ulei de avocado | Beneficiile pentru piele

Aportul foarte mare adus sanatatii organismului atunci cand este consumat ca aliment este mentinut si atunci  cand uleiul este folosit la nivel extern. Folosirea concomitenta atrage insa rezultatele cele mai bune, actiunea interioara avand o influenta suplimentara asupra pielii.

Atunci cand folosesti ulei de avocado pentru fata, acesta are un puternic efect hidratant, fiind mai eficient chiar decat multe alte creme si seruri. Uleiul este potrivit pentru toate tipurile de ten, avand rezultate foarte bune mai ales asupra pielii deosebit de uscate.

Datorita compozitiei care include acizi grasi si antioxidanti, uleiul de avocado este un foarte bun produs anti-aging. Acesta ajuta la incetinerea procesului de imbatranire, estomparea ridurilor si protectia impotriva radicalilor liberi. Uleiul ajuta de asemenea pielea sa isi revina dupa expunerea la soare.

Efectul profund hidratant face uleiul si mai potrivit pentru pielea de pe coate sau calcaie, redand acestor zone supletea si aspectul normal. De asemenea, uleiul este potrivit si pentru aplicarea dupa epilare, ajutand la restabilirea confortului la nivelul pielii.

Pentru rezultatele cele mai bune, uleiul se aplica dupa baie, putand fi aplicat chiar si pe pielea uda. Nutrientii vor fi absorbiti foarte bine si vor ajunge atat la nivelul epidermei, cat si la nivelul dermei, acolo unde vor actiona pentru a facilita regenerarea celulelor si fortificarea acestora.

Uleiul este foarte recomandat ca si ulei de masaj, in acest mod putand avea o actiune mai profunda asupra pielii. Uleiul are un efect lubrifiant ridicat, oferind o alunecare foarte buna a mainilor si permitand realizarea masajului fara a fi nevoie de aplicari repetate.

Uleiul are o textura ceva mai grasa, asa ca nu este absorbit atat de rapid precum altele. Acest lucru se poate dovedi foarte util pentru persoanele care sufera de eczeme, intrucat pielea va ramane acoperita de un strat protector.

Ulei de avocado extravirgin, de o calitate superioara, poate fi gasit pe elefant.ro

In cazul aplicarii pe fata, daca te deranjeaza surplusul, il vei putea indeparta usor folosind un servetel. Tratamentul pentru fata este recomandat insa sa fie aplicat seara si sa fie lasat sa actioneze peste noapte. Surplusul nu este oricum atat de mare incat sa lase pete pe haine sau lenjerie.

Nu in ultimul rand, concentratia foarte buna de acizi grasi ofera uleiului efecte anti-inflamatorii si anti-bacteriene, acesta putand fi folosit pentru vindecarea mai rapida a ranilor, diminuarea cicatricilor, evitarea aparitiei de infectii in cazul taieturilor, calmarea pielii de dupa intepaturi de insecte etc. De asemenea, uleiul poate ajuta in cazul tratamentului pentru psoriazis.

Sursa: Ventussa.ro