Elementele active din compoziţia uleiului de măsline ajută la dilatarea canalelor biliare şi la curăţarea ficatului de toxine. Ficatul, unul dintre cele mai importante organe ale corpului, reglează metabolismul şi purifică sângele, astfel că menţinerea sănătăţii acestui organ este esenţială.

Cura cu ulei de măsline şi suc de lămâie

Cura cu ulei de măsline presat la rece şi suc proaspăt de lămâie elimină toxinele din ficat şi vezica biliară, vindecă constipaţia, prevenind cancerul de colonul. Efectele benefice vor putea fi experimentate şi la nivelul pielii, care va deveni mai curată, mai fermă şi mai tânără. Cearcănele şi pungile de sub ochi dispar, iar celulita se diminuează vizibil. Este un tratament extraordinar de eficient pentru bilă, alte boli hepatice, şi nu numai.

Mod de administrare

Se stoarce sucul de la o lămâie şi se amestecă cu o lingură de ulei de măsline presat la rece. Amestecul obţinut se consumă în fiecare dimineaţă, după trezire, pe stomacul gol. După administrare, pacientul va sta întins pe partea dreaptă, timp de 15 minute.

Dacă gustul nu este suportat bine, amestecul poate fi administrat împreună cu 1 pahar de apă călduţă.

Cura se face fără întrerupere, o perioadă cât mai lungă de timp, respectiv, vreme de o lună de zile. După o pauză de 3 zile, tratamentul se poate relua.

Elimină toxinele din ficat

Proprietăţile antioxidante, vitaminele şi mineralele prezente în această combinaţie naturală stimulează eliminarea grăsimilor depuse în ficat, purificându-l.

Elementele active ajută la dilatarea canalelor biliare, curăţind acest organ de toxine.

Favorizează digestia

Uleiul de măsline cu suc de lămâie este un laxativ blând, prevenind constipaţia fără a irita tractul intestinal.

Pentru că favorizează digestia, remediul ajută la absorbţia elementelor nutritive, îndeosebi a vitaminelor şi a sărurilor minerale. Cura este benefică atât în cazul unei constipatii atone, cât şi al unei constipatii datorate dispepsiei.

Indicat în microlitiază biliară

Acest tratament stimulează puternic vărsarea bilei din colecist, antrenând şi calculii de mici dimensiuni sau malul, care vor fi eliminaţi prin scaun.

Se consumă zilnic câte 150 – 200 ml. de suc de lămâie, amestecat cu o cantitate egală de ulei virgin de măsline, dimineaţa, pe stomacul gol, vreme de 1 – 3 zile.

Uleiul de măsline cu suc de lămâie se ia porţionat în 4 – 5 doze: după prima doză de ulei, pacientul se culcă pe partea dreaptă, cu ceva cald pus pe zona ficatului, şi se rămâne aşa. După 20 de minute, se întoarce încet (culcat fiind), de pe o parte pe alta, fără mişcări bruşte. Apoi se poate consuma încă o porţie de ulei de măsline cu suc de lămâie, până se termină toată cantitatea, după care pacientul se odihneşte pe partea dreaptă minimum 2 ore.

Protejează stomacul

Uleiul de măsline creează o peliculă ce protejează suprafaţa tubului digestiv, iar datorită conţinutului său ridicat de acid oleic şi calităţilor sale emoliente, acţionează benefic în stările iritative stomacale şi intestinale, luptând astfel împotriva gastritei şi ulcerului.

În plus, pentru că formează o peliculă protectoare la nivelul intestinului, remediul este un bun antidot şi contra anumitor substanţe otrăvitoare.

Adjuvant în afecţiunile hepatice

Remediul este foarte util ca şi adjuvant în afecţiunile hepatice, cu deosebire în dischineziile biliare, insuficienţă hepatică, colici ale ficatului, precum şi pentru eliminarea calculilor biliari.

Este colagog, activând secreţia hormonilor pancreatici şi a bilei într-un mod natural.